Apple laat je irritante internetblokkades overslaan

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 13:00
Je kent het wel, je wil een website bezoeken maar daarvoor moet je eerst bewijzen dat je geen robot bent. Dan krijg je te maken met een captcha, zo'n irritante blokkade met plaatjes of vage letters. Als jij hier ook zo'n hekel aan hebt dan heb je geluk, want Apple laat je ze dus binnenkort overslaan.
Captcha's ook wel bekend als completely automated public turing test to tell computers and humans apart, zijn voor velen heel irritant. Je wil gewoon snel even op een website kijken, maar dan moet je weer bewijzen dat je geen robot bent en dan ben je weer een paar minuten verder.
Van dat probleem zal iemand bij Apple ook last hebben gehad want, Apple liet weten op de ontwikkelaarsconferentie WWDC 2022 dat het nieuwe iOS 16 de captcha's voor je kan gaan oplossen. Deze techniek gaat Automatic Verification heten en is een samen werking tussen Cloudflare en Fastly twee grote internetbedrijven.

Hoe werkt de nieuwe Apple-methode precies?

Bij de Automatic Verification komt nog wel wat kijken. Zo werkt dat systeem op een Private Acces Token, daarbij wordt iCloud gebruikt in combinatie met het Apple ID van de desbetreffende gebruiker. Door deze dingen te koppelen heeft een website al door dat je geen robot bent en kan je dus zonder captcha lekker verder browsen. Apple benadrukt verder dat deze nieuwe feature geen gevoelige informatie van de gebruikers vereist. De iOS 16 update zal deze feature gratis gaan bevatten en zal rond de herfst uitkomen.
Dat is bovendien niet de enige verandering die iOS 16 met zich mee zal brengen. Zo komen notificaties op een andere manier binnen en krijg je meer mogelijkheden om je lock screen aan te passen.

Populair Nieuws