Super Smash Bros-achtige LEGO game release is al snel

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 11:30
lego brawlsf1655799753
Nintendo heeft een trend gezet met Super Smash Bros, waarin vele IP's samen komen voor een potje knokken. Het is dus niet zo gek dat we nu meer studio's met hetzelfde idee zien. Zo zagen we eerder Nickelodeon All-Star Brawl en Multiversus van Warner Bros., nu komt ook LEGO met een brawl game namelijk LEGO Brawls die 2 september al te spelen is.
Je kan in LEGO Brawls knokken als veel van de bekendere LEGO personages, maar je kan ook je eigen LEGO-held maken en het opnemen tegen je vrienden. In de game kan je alleen spelen tegen computerbestuurde personages of je kan er een multiplayer-festijn van maken, want de game ondersteunt multiplayer tot acht spelers.
Net zoals in andere brawl games zijn er meerdere arena's om uit te kiezen. Zo heb je onder andere Barracuda Bay, een wild west saloon, Ninjago Seabound en Monkie Kid Jungle. Tijdens de game kan je mini-figuren, power-ups en emotes verzamelen. Je kan deze later weer in een brawl gebruiken tegen één van je vrienden.
We hoeven niet lang meer te wachten op de release van LEGO Brawls, want ontwikkelaar Red Games heeft bekendgemaakt dat de game uitkomt op 2 september voor de PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.

Maakt TT games niet de nieuwe LEGO game?

Dat Red Games verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van LEGO Brawls is opvallend, aangezien de games normaal worden gemaakt door Traveller's Tales Games, ook wel bekend als TT Games. LEGO heeft er recent alleen voor gekozen om het exclusiviteitscontract met TT Games op te zeggen en meerdere studio's te laten werken aan de franchise.