iPhone feature komt ook naar Android

News
vrijdag, 02 december 2022 om 14:30
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De vraag of Android of iOS beter is kan in sommige kringen de tongen behoorlijk losmaken. In veel opzichten zijn de systemen erg vergelijkbaar, maar soms heeft één van de twee een handigheidje dat bij de ander ontbreekt. Maar één van die handigheidjes van Apple komt nu ook naar Android.
Sinds een paar jaar kun je als iPhone gebruiker sommige auto’s van het slot halen met je telefoon. De CarKey-feature in de Wallet-app van iOS kan je autodeur openmaken en het de motor starten. Maar niet iedereen die dezelfde auto gebruikt heeft ook dezelfde telefoon.
Maar gelukkig is het nu mogelijk je digitale autosleutel te delen met en te gebruiken op Android telefoons. Zo kun je iemand die jouw auto leent (of er een vaste mede-gebruiker van is) ook voorzien van een manier om de auto open te maken met hun telefoon. Via SMS, mail of WhatsApp kun je nu een digitale autosleutel naar een een aantal Android telefoons sturen. Je kunt ook autosleutels delen tussen Android en iOS.
Momenteel is de functie dus nog steeds alleen beschikbaar voor een select groepje smartphones, namelijk iPhone, Google Pixel 6 of hoger en Samsung Galaxy S21 of hoger. Maar Google gaat deze functie verder uit gaat breiden naar andere telefoons. Die moeten wel draaien op Android 12 of hoger.

Welke auto’s kunnen van het slot met de iPhone?

Overigens is deze functie niet alleen beperkt tot een select groepje smartphones, maar ook tot een select groepje auto’s. Alleen auto’s van BMW, Kia en Genesis kunnen van het slot gehaald worden met een digitale autosleutel.

Populair Nieuws