Google Pixel smartphones krijgen er een speaker-achtige functie bij

News
woensdag, 04 januari 2023 om 21:30
google pixel 7 1f1666865908
Google komt geregeld met nieuwe features voor de Pixel smartphones en dat is nu ook weer het geval. De telefoons krijgen er namelijk een speaker-achtige functie bij voor earbuds en koptelefoons.
Momenteel rolt Google de January Update voor Google Pixel smartphones. De update voegt verschillende functies en verbeteringen aan de telefoons toe, maar de grootste feature komt in de vorm van Spatial Audio. Deze feature zal alleen beschikbaar zijn voor de Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Opvallend genoeg krijgt de Pixel 6a, die ook gebruikmaakt van de Google Tensor chipset, de functie niet. Dat meldt Mishaal Rahman op Twitter.
De nieuwe feature zorgt ervoor dat koptelefoons niet meer klinken als een normale stereo-headset. Met Spatial Audio ingeschakeld zal een 5.1 surround sound-effect worden gecreeërd, waardoor het lijkt alsof het geluid van alle kanten komt. De functie moet werken met alle koptelefoons en earbuds, ook bedrade versies.
Voor de Google Pixel Buds Pro wordt er binnenkort ook nog een nieuwe optie toegevoegd aan Spatial Audio. Met de wireless headbuds krijg je namelijk head tracking. Dat betekent dat wanneer je je hoofd naar links draait, dat het geluid van voren ineens vanaf rechts lijkt te komen. Op die manier is het echt net alsof je wordt omringd door een complete speaker-set.

Meer verbeteringen voor Pixel smartphones

Naast de toevoeging van Spatial Audio kunnen Pixel-eigenaren ook uitkijken naar andere verbeteringen. De January Update zal ervoor zorgen dat je telefoon beter je vingerafdruk kan herkennen, er worden problemen met bluetooth-apparaten opgelost, een bug met de camera wordt gefixt en een probleem met het scherm dat niet wakker wil worden moet ook verleden tijd zijn.
De update wordt nu uitgerold, wat betekent dat steeds een andere groep gebruikers de patch kan downloaden. Staat er nog geen update klaar, dan moet je dus nog eventjes geduld hebben.