‘Apple komt met vernieuwde Magic Mouse’

News
zondag, 29 oktober 2023 om 13:00
apple 132960
Over een paar dagen komt Apple met een nieuw evenement, gericht op Macs. Daarbij worden natuurlijk nieuwe Macs verwacht, maar er zouden ook nieuwe accessoires onthuld worden. Onder andere de Magic Mouse zou bijvoorbeeld USB-C krijgen.
De Lightning-aansluiting gaat verdwijnen. Vanaf eind volgend jaar moet alle elektronica die in de EU verkocht wordt opladen via USB-C. Met tegenzin heeft Apple de iPhone 15 zo’n aansluiting gegeven, maar daarmee zijn nog niet alle Lightning-poorten de wereld uit.
Want hoewel bijvoorbeeld MacBooks al langer USB-C gebruiken, zijn er nog veel accessoires die Lightning-poorten hebben. Ze zijn bijvoorbeeld nog te vinden in de Magic Mouse, het Magic Keyboard en het Magic Trackpad. Volgens Mark Gurman komen er bij het aankomende Apple-event nieuwe versies van deze accessoires die overgaan op USB-C, ook al is er nog even de tijd voor het verplicht wordt.
Het is niet duidelijk of er nog andere verbeteringen zijn aan deze accessoires. Sinds 2015 zijn ze maar een heel klein beetje veranderd. Met name bij de Magic Mouse is er een potentiële verandering die veel gebruikers graag zouden zien: de locaties van de oplaadpoort. Die zit nu aan de onderkant, tot ongenoegen van gebruikers die de muis graag zouden gebruiken tijdens het opladen.

Wanneer is het Scary Fast Apple event?

Of er inderdaad een nieuwe Magic Mouse komt, merken we snel genoeg. Het “Scary Fast” evenement waarbij hij zou worden onthuld is namelijk al op 31 oktober. De grote onthullingen van dat evenement zijn naar verluidt een 24-inch iMac met M3 chip en een nieuwe MacBook Pro.

Populair Nieuws