‘Apple komt met goedkopere AirPods’

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 13:30
De prijs van Apple-producten is vaak hoog, waardoor het bedrijf niet altijd goed kan concurreren met fabrikanten die zich ook richten op klanten met een krapper budget. Maar het lijkt erop dat de techreus daar wat aan wil gaan doen. Apple zou namelijk werken aan goedkopere AirPods.
Apple verkoopt AirPods in verschillende soorten en maten, maar ze zijn geen van allen goedkoop. Zelfs de relatief betaalbare AirPods 2 kosten ruim meer dan honderd euro. Dit terwijl concurrenten vaak prima draadloze oortjes maken voor onder de honderd euro.
Maar volgens analist Jeff Pu wil Apple goedkopere AirPods gaan maken (via 9to5Mac). Deze zouden de naam AirPods Lite dragen en specifiek bedoeld zijn om te kunnen concurreren met goedkope oortjes van andere fabrikanten. Wat voor features deze nieuwe oortjes zouden hebben is onduidelijk, al zullen het er ongetwijfeld minder zijn dan bij bestaande AirPods.

Vraag naar AirPods daalt

Een andere reden voor de goedkopere AirPods zou zijn dat de vraag naar bestaande modellen daalt. Dat zou een aantal verklaringen hebben, waaronder de vraag naar een variant van de AirPods 3 met zachte eartips. Ook het feit dat Apple mogelijk geen nieuwe oortjes uitgeeft in 2023 zou een reden zijn dat er minder oortjes verkocht worden.
Het is helaas nog onduidelijk wanneer we eventueel AirPods Lite kunnen verwachten. Als Apple in 2023 inderdaad geen nieuwe oortjes uitbrengt, zullen mensen die betaalbare AirPods willen waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben. Dat Apple aan een product werkt betekent sowieso niet altijd dat het snel op de markt komt.

Populair Nieuws