De strijd tussen Microsoft en FTC begint vandaag

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 13:00
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Microsoft en de Amerikaanse Federal Trade Comission staan op het punt om zeer binnenkort klappen uit te delen in de rechtbank. Als laatste hindernis voor de poging van het softwarebedrijf om Activision Blizzard over te nemen, heeft FTC besloten om Microsoft aan te klagen. De eerste hoorzitting begint vandaag.
De aangestelde federale rechter heeft de datum vastgesteld voor de eerste pre-trial hoorzitting tussen Microsoft en FTC op 3 januari. Dat meldt Reuters. Bronnen hebben er al op gewezen dat het moeilijk zal worden voor de FTC om de rechter ervan te overtuigen dat de overname echt problematisch is.
De ruzie tussen Microsoft en Sony was opvallend om te zien, aangezien de twee gigantische mediabedrijven de laatste tijd tot het uiterste zijn gegaan. Microsoft beweert dat Sony bijvoorbeeld Xbox-game-releases blokkeert, zodat ze alleen op de PlayStation consoles uitkomen. Aan de andere kant heeft Sony zich zeer uitgesproken over de zorgen omtrent Call of Duty en beweert dat geen enkele andere franchise zou kunnen hopen te concurreren met de titel, mocht het ooit een speciale Xbox-exclusive worden.
Opvallend genoeg zou CEO Jim Ryan recent hebben gezegd tegen medewerkers dat de Xbox Game Pass helemaal niet als een dreiging wordt gezien door Sony.

Politiek mengt zich in de overname

Bernie Sanders heeft de poging van de FTC om de overname te blokkeren geprezen. Het argument van Sanders is dat het feit dat slechts een handvol gigantische bedrijven de controle hebben over vrijwel alles wat wereldwijd wordt geproduceerd, een enorm probleem is dat moet worden aangepakt. Het zou volgens de democraat een stap in de goede richting zijn om te voorkomen dat Microsoft nog groter wordt in de game-industrie. Microsoft is het natuurlijk niet eens met de beoordeling en het valt nog te bezien hoe de aangestelde rechter erover denkt.
Als grootste verdediging voert Microsoft aan dat de uitgever momenteel niet eens in de buurt is van een monopolie en dat de overname alleen maar zal zorgen voor gezonde concurrentie.