Apple komt met film over geliefde game

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 14:00
apple tv plusf1654872657
Er is geen gebrek aan films rondom games. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld Uncharted en Sonic the Hedgehog 2, terwijl we dit jaar de Mario-film kunnen verwachten. Apple mengt zich nu ook in de strijd, met een film over één van de populairste games aller tijden.
Veel games moeten zich af en toe een beetje heruitvinden om publiek aan te blijven trekken, denk bijvoorbeeld aan Assassin’s Creed of The Legend of Zelda. Maar andere games hebben dat niet nodig. Tetris is door de jaren heen in nieuwe jasjes gestoken, maar in de kern is het nog altijd dezelfde game.
Tetris is dan ook met recht een icoon in de geschiedenis van games. Hoe de game zo’n succes is geworden wordt onder de loep genomen in een nieuwe film voor Apple TV+. Apple laat weten dat de film binnenkort al uitkomt.
Wanneer dat precies is, moet nog even blijken. Maar de film wordt over een ruime maand al hier en daar getoond. Tijdens het SXSW filmfestival, dat van 10 tot en met 19 maart plaatsvindt, gaat de film in première. Daarna zal het niet lang meer duren voor de film ook te streamen is.

Grote ster in Tetris film van Apple

De hoofdrol in Tetris is overigens weggelegd voor niemand minder dan Taron Egerton (Kingsman, Rocketman). Hij speelt de van oorsprong Nederlandse Henk Rogers. Hoewel het de Rus Aleksej Pazjnitov was die Tetris bedacht, was het Rogers die verantwoordelijk was voor het internationale succes van de game.

Populair Nieuws