Documentaire over beruchte Star Wars film op komst

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 15:30
Niet elke Star Wars film ligt even goed bij alle fans. Er zijn bijvoorbeeld eindeloze en vaak vermoeiende discussies over de prequels en sequels. Maar de allerslechtste Star Wars film is zo beroerd dat er een documentaire komt over hoe de film heeft kunnen gebeuren.
In 1977 maakte George Lucas één van de beste en meest beroemde bioscoopfilms van dat decennium. In 1978 liet hij het gebeuren dat de Star Wars Holiday Special uitkwam. Deze special introduceerde Boba Fett en is verder zo slecht dat zelfs mensen die graag slechte films kijken om erom te lachen er maar moeilijk doorheen komen.
Dat roept natuurlijk bij veel fans nieuwsgierigheid op over hoe deze special tot stand is gekomen. Daarover verschijnt binnenkort een documentaire tijdens het South by Southwest filmfestival (via ComicBook). Dedocumentaire gaat in op de vraag hoe en vooral ook waarom de Star Wars Holiday Special is gemaakt.
Lucasfilm en Disney hebben niets te maken met deze documentaire, maar er zijn enkele bekende namen bij betrokken. Onder andere Seth Green en Weird Al Yankovic werken mee aan de documentaire. Het is momenteel niet bekend of de film, genaamd A Disturbance in the Force, ook buiten het festival circuit te zien zal zijn, bijvoorbeeld op een streamingdienst.

Waar kun je de Star Wars Holiday Special kijken?

De Star Wars Holiday Special zelf is officieel nergens te kijken. George Lucas zou ooit gezegd hebben dat hij elke kopie van de special persoonlijk zou vernietigen als het kon. Dat heeft hij waarschijnlijk nooit daadwerkelijk gezegd, maar het is bekend dat hij inderdaad weinig positiefs te zeggen had over de film. Disney is ook niet van plan hem ooit weer uit te geven, dus als je hem wil zien zal dat op manieren moeten die strikt genomen niet legaal zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties