Apple klaagt voormalig medewerker aan wegens lekken geheimen

News
vrijdag, 12 maart 2021 om 12:00
applef1623141517
Apple heeft een voormalige materiaalbeheerder aangeklaagd. De medewerker zou bedrijfsgeheimen gelekt hebben naar de media in ruil voor positieve berichtgeving over een start-up bedrijf.
Simon Lancaster, een voormalig materiaalbeheerder en designer bij Apple zou over een lange periode informatie hebben gelekt naar de media. Een document dat op donderdag werd gepubliceerd beschrijft de situatie volgens Apple: “Ondanks zijn tienjarige carrière bij Apple, misbruikte Lancaster zijn positie en vertrouwen binnen het bedrijf door systematisch Apple’s bedrijfsgeheimen te verspreiden in ruil voor persoonlijke voordelen.” Apple vraagt de rechter om Lancaster een boete op te leggen en een schadevergoeding te laten betalen.
Apple zegt dat Lancaster de bedrijfsgeheimen aan media verkocht in ruil voor positieve berichtgeving over zijn eigen start-up bedrijf. Hij zou nieuws over updates aan bestaande producten en onaangekondigde nieuwe producten hebben doorgespeeld. Hij zou zijn hoge functie bij het bedrijf hebben misbruikt om toegang te krijgen tot informatie en vergaderingen over nieuwe producten die helemaal niks met zijn werk te maken hadden, alleen om deze door te verkopen.

Welke geheimen heeft de Apple medewerker gelekt?

AppleInsider heeft op basis van de documenten over de rechtszaak een tijdlijn in elkaar gezet. Apple vermeld niet precies wat voor informatie Lancaster verkocht, maar de nieuwssite vermoed dat het ging over nieuws over Apple Glass, Apples werk aan Augmented- en Virtual Reality, of mogelijk de Airpod Max.
Nadat Lancaster Apple verliet ging hij aan de slag bij een start-up genaamd Arris. Omdat dit bedrijf een officiële Apple vendor is kon Lancaster nog steeds doorgaan met het verkrijgen en verkopen van bedrijfsinformatie.

Populair Nieuws