Apple hoeft nog geen aanpassingen te doen aan App Store

News
vrijdag, 10 december 2021 om 10:00
app storef1632382774
Apple hoeft nog geen aanpassingen te doen aan de App Store. Dit heeft een rechter besloten. Eerder besloot een rechter dat Apple dit wel moest doen, ook al zou het bedrijf in hoger beroep gaan.
Onlangs won Epic Games de rechtszaak tegen Apple, wegens het monopolie die het bedrijf zou hebben met de App Store. Hoewel de uitgever en ontwikkelaar van Fortnite niet op alle punten gelijk kreeg, kreeg het bedrijf wel gelijk op het belangrijkste punt, namelijk dat Apple het moet toestaan dat gebruikers ook in-app aankopen zouden kunnen doen buiten de App Store. Op die manier kunnen app-ontwikkelaars de hoge fee van aankopen in de App Store omzeilen. Het techbedrijf legt namelijk beslag op 30 procent van alle inkomsten.

Apple hoeft het beleid nog niet aan te passen

Het is mogelijk om in hoger beroep te gaan tegen zo'n uitspraak. Dit hebben Apple en Epic allebei gedaan. Apple besloot om het beleid niet aan te passen aangezien er dus nog een hoger beroep aankomt. Hier trok een rechter een streep door, waardoor Apple het beleid ook voor het begin van het hoger beroep moet aanpassen, maar het bedrijf is van mening dat zo'n aanpassing tijd nodig heeft.
Nu is er een uitspraak gedaan door een hogere rechter die juist zegt dat Apple nog geen aanpassingen hoeft te doen aan de App Store, zolang het hoger beroep er nog niet is geweest.
Dit is goed nieuws voor Apple, het bedrijf kan zo namelijk nog wel een tijdje doorgaan met het huidige App Store beleid, in ieder geval in de VS. De rechtszaak kan namelijk nog jaren gaan duren, dus voordat alle manieren van hoger beroep op zijn is er weer veel tijd verstreken.