Apple TV+ abonnement opzeggen kan flink zure appel opleveren

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 17:30
tv kijkenf1704466846
Houd je niet van zure appels? Dan moet je vooral niet doorlezen. Maar wat nou als je een Apple TV+ abonnement hebt? Dan willen we je toch wel even graag waarschuwen.
Vaak is het zo dat als je een abonnement op een streamingdienst heb je dit wil opzeggen, je een datum ziet tot wanneer je huidige abonnement loopt. Normaal gesproken is het dan ook zo dat zodra je je abonnement stopzet, je tot die datum gebruik kunt maken van de service.

Bijt jij door de zure appel?

Dat is niet zo bij Apple TV+. Daar worden andere speelregels gehanteerd; iets met een zure appel. Zodra je daar namelijk een abonnement stopt dat dan nog een paar dagen of weken geldig is, wordt het abonnement per direct stopgezet. Dus dan heb je per direct nergens meer toegang tot, ook al denk je: ik zeg nu op en mijn abonnement is tot die datum geldig.
Nee. Opzeggen is meteen nergens meer gebruik van kunnen maken. En daarmee hanteert Apple een heel ander beleid dan als je een abonnement hebt op andere streamingdiensten, zoals Netflix of Videoland.
Het zal ongetwijfeld mogen, maar het is goed om dit te realiseren. Zeg het abonnement pas op, op het moment dat je daadwerkelijk de service niet meer wilt gebruiken. Waarbij je dus wel goed op moet letten dat je dan niet stilletjes door verlengt, want dan wordt er weer een maand extra afschreven.
Tip; zet de datum in je agenda van wanneer je het abonnement wilt opzeggen. Succes!