Laatste kans: bezoek snel deze Zelda-expositie

News
maandag, 19 februari 2024 om 17:00
tears of the kingdom armf1683724728
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom was één van de grootste games van 2023. De franchise heeft er in de laatste jaren veel fans bij gekregen, maar was altijd al populair en invloedrijk. Wie meer wil weten over de reeks kan nog even terecht bij een bijzondere expositie.
The Legend of Zelda wordt deze maand 38, een zeer respectabele leeftijd voor een game. Vanaf het prille begin is het al een invloedrijke franchise geweest. Als je nog niet helemaal snapt wat er nou zo geweldig is aan de franchise, of juist al groot fan bent, is er een expositie die je nog maar even kunt bezoeken.
In het Groningse Storyworld is er namelijk een expositie over de geschiedenis van de franchise. De expositie is te vinden in de Spotlight-ruimte en beslaat de hele geschiedenis van de reeks. Er zijn illustraties van de games, interviews met de makers en replica’s van voorwerpen uit de games.
Er waren ook bijzondere activiteiten bij de expositie. Aangezien hij inmiddels bijna voorbij is, is een groot deel daarvan helaas al geweest. Maar op 17 februari kun je nog een speedrun van A Link to the Past zien, gespeeld door Marc Evers. Na afloop van de run geeft Evers tips over de game.

Tot wanneer is de Zelda-expo in Storyworld te zien?

Je hebt niet heel veel tijd meer om deze Zelda-expositie te bezoeken. De laatste dag is op 25 februari, dus helemaal als je niet in de buurt van Groningen woont, heb je nog beperkte kansen voor een bezoek. Tickets voor de expositie kun je hier halen.