Stardew Valley-bedenker wil film maken met Studio Ghibli of David Lynch

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 13:00
ss a3ddf22cda3bd722df77dbdd58dbec393906b6541920x1080f1698745842
Stardew Valley-bedenker Eric Barone wil geen grote franchise maken van de IP. Maar als het kan, zou hij graag een film maken met Studio Ghibli of David Lynch.
Het is alweer zeven jaar geleden dat Stardew Valley voor het eerst verscheen, maar nog steeds wordt de farm-life simulator massaal gespeeld. Net zoals Minecraft blijven fans er uren in pompen en is het voor velen een heerlijke manier om even te ontspannen - in tegenstelling tot veel andere games die vandaag de dag uitkomen.
Bedenker en ontwikkelaar Eric Barone, beter bekend als ConcernedApe, heeft ondanks het succes bewust geen groot merk gemaakt van Stardew Valley. Dat vertelt hij in gesprek met IGN. Het enige waar Barone naast de game mee is gekomen is een bordspel en binnenkort organiseert hij een concert genaamd Festival of Seasons.
Barone wil ook niet zomaar de IP uit handen geven aan anderen om er iets mee te doen, zoals het maken van een film. Er zijn alleen twee makers waar hij een uitzondering voor maakt.

“Als Studio Ghibli me zou benaderen, zou ik waarschijnlijk zeggen: oké, laten we het doen. Als David Lynch me zou benaderen en een Stardew Valley-film zou willen maken, zou ik zeggen: ga je gang, doe het gewoon.”

Nieuwe game van ConcercedApe

Naast het organiseren van Festival of Seasons, dat de hele wereld rond gaat tijdens een tour, is Barone ook druk bezig met een nieuw project: Haunted Chocolatier. De game is in 2021 aangekondigd, maar het is nog niet duidelijk wanneer de titel precies zal verschijnen.