Gouden combo Stallone en Statham maken nog een film

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 12:00
Jason Statham en Sylvester Stallone bundelen opnieuw hun krachten voor een actiefilm. Deze keer onder de regie van David Ayer, bekend van films als Suicide Squad en Fury.
De nieuwe film, genaamd Levon's Trade, zal Jason Statham in de hoofdrol laten schitteren. Opmerkelijk genoeg zal niemand minder dan Sylvester Stallone het script schrijven.
Statham, binnenkort te zien in Ayer's actiefilm The Beekeeper, zal de rol van Levon Cade vertolken, een voormalige 'black ops'-specialist die zijn verleden achter zich heeft gelaten om een rustig leven in de bouw op te bouwen met zijn dochter. Wanneer de tienerdochter van zijn werkgever alleen verdwijnt, wordt Levon gedwongen zijn vroegere vaardigheden opnieuw te benutten om haar te vinden.
De zoektocht naar het vermiste meisje leidt Levon naar een duistere en ongekende criminele samenzwering, waardoor hij zijn expertise uit de schaduwwereld opnieuw moet inzetten. Het verhaal belooft een ouderwetse wraakfilm te worden met Levon als de centrale figuur.

Nog meer films op komst?

De film is gebaseerd op het boek Levon's Trade van Chuck Dixon, dat deel uitmaakt van een reeks van elf boeken. Deze aanpassing is een nieuw project waar Stallone aan werkt als scriptschrijver, nadat hij eerder het script schreef voor films als Creed II en Rambo: Last Blood.
De potentie voor een mogelijke franchise is aanwezig, gezien het bronmateriaal een uitgebreide boekenreeks omvat. Stallone had eerder plannen om dit project te ontwikkelen tot een tv-serie via zijn productiebedrijf Balboa Productions.
De film wordt geproduceerd door David Ayer en Chris Long, met geplande opnames die naar verwachting in maart zullen beginnen in Londen. De samenwerking tussen Statham, Stallone en Ayer zal waarschijnlijk weer zorgen voor een explosieve actiefilm.