Update - Apple Watch ban tijdelijk op pauze gezet

News
donderdag, 28 december 2023 om 10:30
apple watchf1584347146
Wanneer Apple in de problemen komt met één van zijn producten, is het meestal in bijvoorbeeld een EU-land. Maar heeft het bedrijf ook in het thuisland, de Verenigde Staten, een probleem, want de Apple Watch is geband. Die beslissing wordt nu aangevochten door Apple.

Update - Ban voorlopig op pauze gezet

Het aanvechten van de beslissing is voorlopig succesvol voor Apple. De Federal Appeals Court heeft besloten om de ban op pauze te zetten, terwijl er wordt gekeken naar voorgestelde maatregelen van Apple om het patent van Masimo te omzeilen. In de tussentijd heeft Apple de verkoop van de getroffen Apple Watches weer voortgezet, zo meldt een woordvoerder aan The Verge.
De beslissing of de maatregelen genoeg zijn zal op 12 januari worden gemaakt. Als Apple dan niet aan de eisen voldoet, zal de ban alsnog ingaan.
Origineel bericht:
De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 mogen vanaf vandaag niet meer ingevoerd worden in de Verenigde Staten. Dat zijn de meest recente modellen en volgens Apple de populairste Apple Watches op dit moment (via Reuters). Apple gaat dan ook in beroep tegen de ban en wil ook dat de verkoop de komende twee weken gewoon door mag gaan.
De douane moet namelijk nog bepalen of aangepaste versies van de Apple Watch Series 9 wel ingevoerd mogen worden. Daarover hoeft alleen pas op 13 januari een besluit te komen. Als er een totale ban geldt in de twee weken tot die datum zorgt dat volgens Apple voor “onherstelbare schade” aan het bedrijf.

Waarom is de Apple Watch geband?

De reden voor de ban is dat de Apple Watch technologie bevat die volgens een ander bedrijf op een dubieuze manier is verkregen. Sinds de Apple Watch Series 6 kan het apparaat het zuurstofgehalte van je bloed meten. De technologie die daarvoor nodig is, is gestolen van het bedrijf Masimo, zo beweert dat bedrijf.
Er is al jaren een rechtszaak over de situatie, waarin Masimo onlangs in het gelijk is gesteld. Apple wilde ooit met Masimo samenwerken voor het meten van zuurstof in het bloed, maar dat ging niet door. Vervolgens gingen er wel veel Masimo-medewerkers naar Apple en een paar jaar later kon de Apple Watch ineens het zuurstofgehalte van bloed meten. Dat zou dus mogelijk zijn gemaakt doordat kennis van Masimo naar Apple is gebracht door het personeel dat van de één naar de ander is gegaan.
Dit bericht is bijgewerkt op 28 december 2023.

Populair Nieuws