‘GTA 5 liep 8 single-player DLC’s mis’

News
donderdag, 28 december 2023 om 10:00
gta 5 headerf1648131237
GTA-fans hebben erg lang moeten wachten op een nieuw deel na GTA 5. Dat wachten had misschien iets verlicht kunnen worden door DLC voor GTA 5, maar alleen de Online-modus heeft na lancering nieuwe content gekregen. Gelekte code suggereert alleen dat er maar liefst acht DLC-pakketten op de planning stonden voor de single-player.
Vorig jaar lekte er door een hack heel wat uit over GTA 6. Nu blijkt dat nog niet alles dat de hacker destijds wist te bemachtigen al was uitgelekt. Er is bijvoorbeeld nog meer GTA 6-code gelekt, maar ook de hele broncode voor GTA 5 ligt op straat (via Insider-Gaming).
Fans zijn in die code gedoken en hebben wat interessante informatie gevonden over de game. Zo zou de code verwijzen naar maar liefst acht DLC-pakketten. Wat daarvan de inhoud had moeten zijn is grotendeels onduidelijk, al zijn er wel namen voor de pakketten die een aanwijzing zouden kunnen zijn.
Zo springen titels als Agent Trevor, Prologue DLC en LibertyV DLC er uit. Ze doen vermoeden dat Trevor, die toch al een bijzonder leven leidt, een geheim agent had kunnen worden. Ook lijkt het erop dat het verhaal mogelijk was uitgebreid met een proloog en een bezoekje aan Liberty City, de GTA-versie van New York.

Waarom is er nooit GTA 5 DLC gekomen?

Over de reden dat deze DLC’s er nooit zijn gekomen is nog enige speculatie mogelijk. Vertegenwoordigers van Rockstar hebben ooit gezegd dat de single-player van GTA 5 compleet genoeg was en dat de Online-modus veel tijd van de studio opeiste. Twitteraar Synth Potato, die ooit voor RockstarINTEL schreef, beweert dat er ook enige onenigheid achter de schermen was over GTA 5 DLC.