Ban op de Apple Watch zorgt voor nog meer problemen

News
vrijdag, 22 december 2023 om 16:00
apple watch series 7f1657190474
Over een paar dagen komt er een ban op de nieuwste Apple Watches in de Verenigde Staten. Daar komen nu meer problemen bij kijken dan verwacht.
Vanaf 26 december is het niet meer mogelijk voor Apple om de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 te importeren naar de Verenigde Staten. Het verbod geldt alleen voor de nieuwste generaties aan smartwatches van Apple, maar dat is niet het enige model waar de ban effect op heeft.
Volgens Mark Gurman van Bloomberg moeten eigenaren van een Apple Watch Series 6 of nieuwer namelijk goed oppassen. Het techbedrijf gaat namelijk de smartwatches niet meer repareren of vervangen als ze buiten de garantie vallen. Dat zou Apple hebben gemeld aan medewerkers van de klantenservice van het bedrijf.
Eigenaren die een Apple Watch hebben met garantie hoeven zich geen zorgen te maken. Voor de Apple Watch Series SE geldt de uitzondering niet, dus die kan wel gewoon gerepareerd worden, garantie of niet.

Geen ban in Nederland

Klanten van Apple in Nederland hebben gelukkig geen last van de ban. Het verbod is namelijk alleen van kracht in de Verenigde Staten. De reden daarvoor is een rechtszaak tussen Apple en Masimo, een producent van medische apparatuur. Het bedrijf heeft een patent op de Sp2O-meter, die Apple heeft geïntroduceerd in de Apple Watch Series 6.
Door het conflict heeft de US International Trade Commission de ban opgelegd aan Apple. Een laatste aanvraag van Apple om het verbod uit te stellen is door de ITC geweigerd.

Populair Nieuws