Apple en Google grijpen in tegen social media app voor ongevaccineerden

News
maandag, 02 augustus 2021 om 15:00
veel social media down facebook whatsapp en instagram storing 148326
De laatste tijd schieten social media apps uit de grond als paddestoelen. Zo ook Unjected, een app voor ongevaccineerden. Apple en Google hebben nu alleen actie ondernomen tegen de applicatie.
Hoewel de bereidheid voor de corona-vaccinatie hoog is in veel landen, zijn er nog mensen die bewust geen vaccin nemen. Om voor die groep mensen een plek te maken om gelijkgestemden te vinden, is de social media app Unjected gelanceerd. Deze applicatie is een mix van een sociaal netwerk en een dating app. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken, matchen met andere gebruikers, privé-berichten naar elkaar sturen en openbare berichten plaatsen.
Apple en Google hebben nu al actie ondernomen tegen Unjected, dat meldt Bloomberg. In de sectie met openbare berichten werd namelijk onjuiste informatie en beweringen over het coronavirus en de vaccins gedeeld. Dat gaat tegen de voorwaarden van de App Store en Play Store in.

Harde acties tegen Unjected

Apple heeft besloten om de social media app helemaal te verwijderen uit de App Store. Eerder werd de applicatie al geweigerd door Apple, maar na aanpassingen te hebben gedaan was Unjected toch wel welkom in de digitale store. Sindsdien heeft de app toch weer de regels overtreden, waaronder het aanmoedigen van de gebruikers om sommige woorden niet te gebruiken, om detectie van Apple te voorkomen.
Google heeft Unjected nog wel in de Google Play Store gelaten, maar in een aangepaste vorm. De app heeft nu namelijk geen nieuwsoverzicht meer, waar onjuiste informatie over het coronavirus in stond. Eén van de makers van de app, Shelly Thomson, zegt tegen Bloomberg dat ze na verloop van tijd het overzicht wel weer wil terugbrengen. Ze hoopt dat alleen onder de radar te blijven van Google.

Populair Nieuws