Slecht nieuws voor Steam gebruikers op oudere PC’s

News
woensdag, 29 maart 2023 om 17:30
steamf1662720330
PC’s kunnen vaak veel indrukwekkendere technische prestaties leveren dan consoles. Maar dat wil niet zeggen dat alle PC gamers het beste van het beste hebben. Voor wie niet helemaal bij de tijd is, heeft Steam nu slecht nieuws.
Als je nog steeds niet bent overgestapt naar Windows 10 wordt het onderhand wel tijd. Als je bijvoorbeeld via Steam wil gamen op PC wordt het per 1 januari 2024 verplicht om op Windows 10 of 11 te spelen. Vanaf die datum worden Windows 7, 8 en 8.1 niet meer ondersteund.
Dat is een vereiste omdat bepaalde belangrijke functies van Steam gebaseerd zijn op een ingebouwde versie van Google Chrome, die niet werkt op oudere versies van Windows. Bovendien zullen toekomstige versies van Steam bepaalde beveiligingsfeatures vereisen die niet aanwezig zijn in Windows 7 of 8. Zonder die beveiliging kunnen sommige partijen je gegevens stelen.

Kun je Windows 7 en 8 nog gebruiken?

Windows 10 gaat alweer een tijdje mee en de meeste gebruiker zullen waarschijnlijk al niet meer gebruik maken van Windows 7 of 8. Sterker nog, het is sterk af te raden om deze versies van Windows te gebruiken, aangezien Microsoft de ondersteuning al heeft stopgezet en Valve dus nog genereus is geweest als het op Steam aankomt. Als je geen gebruik maakt van Windows 10 of 11 krijg je geen beveiligingsupdates meer voor je PC.
Dat maakt je systeem kwetsbaar voor bijvoorbeeld virussen. Overigens is het ook zinvol om Windows 11 te overwegen boven Windows 10. Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows 10 namelijk al in 2025, dus als je er nu naar upgradet, kun je er niet heel lang mee doen.