Hamilton: "Red Bull is de snelste auto die ik ooit heb gezien"

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 9:30
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
Jarenlang heeft Lewis Hamilton kunnen profiteren van een dominante auto. Maar volgens de zevenvoudig wereldkampioen is dat niks vergeleken met de RB19 van Red Bull Racing, dat ‘de snelste auto is die hij ooit heeft gezien’.
Maar liefst acht jaar op rij wist Mercedes de constructeurstitel te winnen. Tijdens zes van die jaren behaalde Lewis Hamilton ook de coureurstitel, waarbij hij nu met zeven kampioenschappen het record van Michael Schumacher heeft geëvenaard. Nummer acht lijkt er momenteel alleen niet in te zitten, omdat Red Bull Racing nu het te kloppen team is.
Geen enkel ander team komt nu in de buurt. Volgens Hamilton is het team van Max Verstappen zelfs dominanter dan Mercedes ooit is geweest. Tot die conclusie kwam hij tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, zo laat hij weten in gesprek met Reuters.

“Ik heb zeker nog nooit zo’n snelle auto gezien. Toen wij snel waren, waren we niet zo snel. Dat is de snelste auto die ik heb gezien, zeker in vergelijking met de rest. Ik weet niet hoe, maar hij ging voorbij met zoveel snelheid. Ik probeerde hem niet eens te stoppen, er was zo’n groot verschil in snelheid.”

Hamilton krijgt bijval van teamgenoot

Ook George Russell denkt dat de RB19 een nieuw niveau van dominantie heeft bereikt. Eerder zei hij al dat hij verwacht dat Red Bull Racing elke race in 2023 gaat winnen en daar voegt hij nu nog meer woorden aan toe. De Brit stelt namelijk dat het gat dat het team heeft met de rest van de het veld ‘groter is dan we hebben gezien sinds Mercedes in 2014’.
Destijds moest Mercedes bewust de kracht van de motoren terugschroeven, zodat de FIA niet meteen ingreep. Ondanks die maatregel was het team van Hamilton en destijds Nico Rosberg zo snel, dat geen enkel ander team in de buurt kwam.

Populair Nieuws

Laatste Reacties