Let op: zo laat gaan de F1 race en sprint in Qatar van start!

News
maandag, 02 oktober 2023 om 9:30
max verstappen gp qatar 2021f1696231402
Aankomend weekend is het weer tijd voor een nieuw F1-raceweekend en deze keer is het een sprintweekend. Zo laat gaan de race en de sprint van start in Qatar!
De GP van Qatar is een zeer recente toevoeging aan de Formule 1-kalender. In 2021 maakte het circuit namelijk zijn debuut in de koningsklasse van de motorsport en dit jaar wordt het pas de tweede keer dat coureurs er gaan racen. Vorig jaar werd de GP van Qatar namelijk overgeslagen, omdat niet veel later het WK voetbal georganiseerd werd in het land en de organisatie daardoor iets te chaotisch zou worden.
De aankomende editie wordt ook een ander raceweekend dan normaal. Het circuit is namelijk uitgekozen als één van de locaties voor een sprintweekend. Dat betekent dat de gebruikelijke opzet weer flink op de schop gaat.

Unicum tijdens een sprintweekend?

Daarnaast kan het ook zorgen voor een unieke situatie. Doordat Max Verstappen in punten zo ver voor ligt op Sergio Perez, is het mogelijk dat de Nederlander niet hoeft te wachten op de Grand Prix op zondag om zijn derde titel te pakken. In de sprintrace zou hij namelijk genoeg punten kunnen scoren om al gekroond te worden op zaterdag. Dat zou goed in lijn liggen met de abnormale manieren waarop de Nederlander de vorige twee keer kampioen is geworden.
Wil je niets missen van het raceweekend in Qatar, let dan goed op het tijdschema. Niet alleen is de planning anders door de sprintrace, maar de tijden zijn ook behoorlijk anders dan we van de meeste Grands Prix gewend zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties