Apex Legends PS5-versie is opgedoken

News
zaterdag, 15 januari 2022 om 8:00
apex legends crossplayf1625470176
Er is een PS5-versie van Apex Legends opgedoken in de database van PlayStation. Dit betekent dat de Battle Royale game waarschijnlijk binnenkort de next-gen update zal krijgen.
Er is een Playstation 5-versie van Apex Legends opgedoken in het PlayStation Network-database. Dat meldt het Twitter-account PlayStation Game Size. De game zou volgens het account ruim 80GB groot zijn in Sony’s database.
Op dit moment ondersteunt Apex Legends alleen nog maar de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game, maar werkt wel op PlayStation 5 en Xbox Series X/S door backwards compatibility. Hierdoor kun je de shooter spelen met 60 frames per seconde op de next-gen consoles, maar biedt het geen nieuwe bonussen zoals adaptive triggers of haptische feedback voor de controller van de PS5.
Apex Legends zou mogelijk een vergelijkbaar pad kunnen inslaan als Call of Duty: Warzone. Zo wil Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van Apex Legends, ervoor zorgen zoals in Warzone dat next-gen spelers kunnen spelen met een framerate van 120 FPS. Een hogere framerate kan namelijk het verschil tussen leven en dood betekenen in een razendsnelle en competitieve battle royale game.

Next-gen update binnenkort beschikbaar?

Wanneer de next-gen update voor spelers beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren. De update werd al in februari 2021 aangekondigd en eind vorig jaar werd aangekondigd dat de studio nog steeds druk bezig was met de update.