“Tears of the Kingdom blijft jaren een bestseller"

News
maandag, 15 mei 2023 om 12:00
tears of the kingdomf1683724951
De game-industrie is soms nogal vluchtig. De best verkochte game van vorige maand lijkt soms zo weer uit het collectieve geheugen verdwenen. Voor Tears of the Kingdom verwacht een analist een heel andere situatie.
Veel games zijn rond release even een hit, terwijl andere jarenlang blijven verkopen. Grand Theft Auto V is bijvoorbeeld al bijna een decennium een bestseller voor Take-Two. Nintendo kan misschien ook nog jaren profiteren van Tears of the Kingdom.
De nieuwe game is enorm goed ontvangen en is momenteel zelfs de hoogstgewaardeerde game op OpenCritic, een site die de gemiddelde scores van games bijhoudt. Een tweet daarover trok de aandacht van analist Mat Piscatella. Hij heeft goede hoop voor aanhoudend succes van de nieuwe Zelda.
Piscatella geeft aan zich soms af te vragen of een game het een paar maanden vol kan houden om in de top 20 van best verkopende games te blijven staan. In het geval van Tears of the Kingdom vraagt hij zich alleen af hoeveel jaar we Tears of the Kingdom in diezelfde top 20 van bestsellers terug blijven zien.

Gaat Tears of the Kingdom net zoveel verkopen als Breath of the Wild?

Het is momenteel nog niet bekend hoeveel exemplaren van Tears of the Kingdom er over de toonbank zijn gegaan. Breath of the Wild is één van de grote bestsellers van de Switch en is onlangs de mijlpaal van 30 miljoen exemplaren gepasseerd, maar had bij release wel het voordeel dat het de hele levensloop van de Switch nog voor zich had. Tears of the Kingdom kan door een enorm aantal Switch-gebruikers meteen opgepikt worden, maar de Switch zelf lijkt op zijn retour.

Populair Nieuws