Ted Lasso had een wel heel opvallende invloed

News
maandag, 15 mei 2023 om 12:30
ted lasso 1f1643235057
De fictieve voetbalcoach Ted Lasso, in de gelijknamige serie gespeeld door Jason Sudeikis, is een baken van positiviteit. Maar dat had heel anders kunnen zijn. Ted Lesso werd om een opvallende reden een veel aangenamer persoon dan hij oorspronkelijk was.
Ted Lasso was de afgelopen jaren één van de grootste hits van Apple TV+. De comedyserie over een American Football-coach die in het Verenigd Koninkrijk een voetbalteam gaat coachen was geliefd bij het publiek. De constante positieve houding van Ted Lasso zelf was voor velen een grote reden om te kijken.
Maar die vriendelijke versie van Ted Lasso was niet het originele idee voor het personage. Jaren eerder had Jason Sudeikis het personage al eens opgevoerd in een sketch, maar toen was Ted Lasso veel agressiever. Dat de coach nu zo vriendelijk is blijkt te maken te hebben met Donald Trump.
Tegenover The Guardian vertelt Sudeikis dat hij het rond 2015 al moeilijk had met de cultuur waarin men leefde. Toen Donald Trump zich vervolgens kandidaat stelde voor het presidentschap van de VS leek het denken in uitersten alleen maar erger te worden. Sudeikis merkte dat niemand meer naar elkaar luisterde en daar wilde hij niet aan bijdragen met Ted Lasso.

Ted Lasso bijna ten einde op Apple TV+

Helaas moeten fans binnenkort afscheid nemen van Ted Lasso. Momenteel wordt het derde en laatste seizoen uitgezonden via Apple TV+ en daarin zijn nog maar een paar afleveringen te gaan. Spin-offs zijn mogelijk, maar Sudeikis is er duidelijk over dat Ted Lasso in zijn huidige vorm stopt.