Netflix onder vuur door annulering populaire serie met cliffhanger

News
woensdag, 04 januari 2023 om 18:30
1899 s1 e5 00 08 31 01 1f1672836911
Netflix annuleert wel vaker vroegtijdig series. Dat heeft de streamingdienst nu ook gedaan met de show 1899. Daarmee heeft het bedrijf alleen wel de woede van de fans op de hals gehaald, omdat de show nu eindigt met een enorme cliffhanger.
In 1899 vertrekt een schip vanuit Europa, om de overtocht te maken naar de nieuwe wereld, met migranten uit allerlei verschillende landen aan boord. Op de open oceaan komt de Kerberos alleen een mysteries ander schip tegen, dat de levens van de passagiers zal veranderen.
Zoals wel meerdere mysterieuze series wordt het eerste seizoe van 1899 afgesloten met een grote cliffhanger. Fans kijken dus met smart uit naar wat er zal gebeuren in het tweede seizoen. Die informatie zal alleen onbekend blijven, want Netflix heeft deze week besloten om de show te cancellen. Dat hebben de makers Baron bo Odar en Jantje Friese bekendgemaakt via Instagram.

Fans woedend op Netflix

De streamingdienst krijgt nu de wind van voren op social media van fans van 1899. Zo stellen fans dat de cast en crew van de serie meer dan één seizoen hebben verdiend, terwijl er ook mensen zijn die niet snappen dat Netflix een serie inkoopt met een verhaal van drie seizoenen, om het vervolgens te cancellen na één seizoen.
Het is zeker niet de eerste keer dat Netflix vroegtijdig de stekker uit een serie trekt. Fans snappen die strategie van de streamingdienst totaal niet, omdat Netflix straks ‘één grote bibliotheek is van verhalen die geen einde hebben gekregen’.
De annulering van 1899 is voornamelijk opvallend omdat er een ook speciale behind the scenes-serie van is gemaakt en de show heeft voor meerdere weken op nummer één gestaan in verschillende landen.