Analist: “Apple is de laatste hoop voor VR”

News
donderdag, 06 april 2023 om 13:00
apple 1839363 1920f1612952324
Veel techbedrijven proberen van alles met Virtual Reality. Het kan alleen niet gezegd worden dat dat ook echt aanslaat onder consumenten. Een analist vermoedt nu dat als Apple’s aankomende headset niet aanslaat, het voorlopig gedaan is met VR.
Virtual Reality wordt nog wel eens neergezet als de toekomst, maar buiten een paar professionele toepassingen en enthousiaste hobbyisten om is er geen bijzonder grote markt voor. Apple is van plan zich deze zomer in de strijd te mengen met een Mixed Reality headset. Daarover bestaan binnen het bedrijf alleen de nodige twijfels.
Daarmee wordt het niet alleen spannend voor Apple, maar volgens analist Ming-Chi Kuo ook voor de hele VR markt. Bedrijven als Meta en Sony verkopen veel minder headsets dan aanvankelijk werd ingeschat. Dat doet vermoeden dat de markt voor VR momenteel niet groot genoeg is om het te zien als de grote nieuwe productcategorie die iedereen wil hebben.
Apple heeft in het verleden vaker een product laten aanslaan waar nog weinig vraag naar was. Tablets en smartwatches waren bijvoorbeeld geen grote markt voordat de iPad en Apple Watch een publiek vonden. Daarom ziet Kuo Apple nu ook als degene die nog een kans heeft om iets van VR te maken.

Grote twijfels over Apple’s VR headset

Maar als we recente berichten over de headset van Apple mogen geloven, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit voor het product. De headset zou duur zijn en geen duidelijk gat in de markt vullen. Als hij al aanslaat zal het vooral voor professioneel gebruik zijn, dus het ziet er niet naar uit dat VR ineens een enorme boost gaat krijgen dankzij Apple.