Crossplay in Call of Duty Modern Warfare 2 kan niet uit

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 16:00
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
Crossplay is een gewilde feature in veel games. Maar als het verplicht is brengt dat wat problemen met zich mee. Helaas komen Xbox en PC spelers erachter dat crossplay in Call of Duty Modern Warfare 2 niet uitgezet kan worden, zo meldt The Verge.
Crossplay maakt het mogelijk om multiplayer games te spelen met al je vrienden, ongeacht hun platform. Ook zorgt het ervoor dat je altijd een grote groep actieve spelers vindt, ook al speel jij op een wat midner populair systeem. Maar er zijn ook minpunten aan de feature, bijvoorbeeld wanneer PC-spelers gedwongen samen moeten spelen met console-spelers.
Console spelers willen soms liever niet in aanraking komen met PC-spelers, omdat besturing met muis en toetsenbord een voordeel geeft. Ook komen cheaters aanzienlijk vaker voor op PC. Omgekeerd zijn er veel PC spelers die niets te maken willen hebben met de aim assist waar console spelers gebruik van kunnen maken.
De eenvoudige oplossing is om spelers de controle te geven over of en wanneer ze crossplay gebruiken, maar in Call of Duty Modern Warfare 2 bestaat die optie niet op Xbox en PC. Gek genoeg kunnen PlayStation-spelers wel gewoon een knopje omzetten. Er zijn ook andere voordelen aan de PlayStation-versie, maar het uitzetten van crossplay is een gekke feature om exclusief te maken voor één platform.

Waarom kan crossplay wel uit op PlayStation?

Dit is niet de eerste keer dat crossplay vrij aan en uitgezet kan worden op PlayStation terwijl andere spelers de feature maar voor lief hebben te nemen. In Call of Duty Warzone bestond hetzelfde probleem. Daar is nooit een verklaring voor gekomen vanuit Activision Blizzard en de kans bestaat dat we die ook nooit komt voor Modern Warfare 2.