Microsoft laat Windows 11 niet op Apple Silicon draaien

News
dinsdag, 14 september 2021 om 15:00
apple september 14 california streaming event invite 163107180816x9f1631084973
Een tegenvaller voor iedereen die Windows op hun M1 Mac gebruikt. Er komt namelijk geen ondersteuning voor Apple Silicon op de ARM versie van Windows 11. Dat meldt iCulture.
Nu Microsoft heeft laten weten dat de ARM versie van Windows 11 geen ondersteuning krijgt, wordt Windows installeren op je Apple Silicone Mac een uitdaging. Er komt via virtualisatie geen officiële ondersteuning meer voor de M1 Macs. Ook het rechtstreeks op de hardware installeren zal niet meer lukken. Illegaal durfde Microsoft het niet te noemen, maar het wordt wel een enorm stuk moeilijker gemaakt voor bedrijven als Parallels en VMware.
Inmiddels heeft Parallels een manier gevonden om toch Windows werkende te krijgen op M1 Macs, zonder hulp van Microsoft. VMware daarentegen twijfelt nog. Het bedrijf biedt wel een beta versie voor M1 Macs aan, maar daar zit geen Windows op. De 86x versie van macOS en Linux ontbreken ook nog. De onvoldoende duidelijkheid bij Microsoft is de reden dat VMware het voorzichtig aanpakt. Die duidelijkheid is er nu overigens wel, maar niet in de richting waar op was gehoopt.

Beta Windows 11 nog wel op Mac

Gebruikers kunnen wel al maandenlang de Insider-builds voor ARM-architecturen gebruiken. Hiermee was het mogelijk om je Apple Silicone Mac via virtuele machines met Windows 10 en 11 te voorzien. Daar zou alleen heel snel een eind aan kunnen komen. De recente update van de Insider-build van Windows 11 levert allerlei foutmeldingen in Parallels op, omdat de hardware niet compatibel is. Het wordt in dit geval wel opgelost door Parallels, maar als Microsoft weigert windows 11 VM’s op de Apple Silicon toe te staan, dan zal die ondersteuning waarschijnlijk ook stoppen.

Populair Nieuws