Filmmaker MGM officieel overgenomen door Amazon

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 15:30
mgm amazonf1647613497
De plannen lagen er al een tijdje, maar nu is de kogel echt door de kerk: Filmmaker Metro Goldwyn Mayer (MGM) is overgenomen door Amazon Studios. Met de overname is een bedrag van maar liefst 8,45 miljard dollar gemoeid.
De overname kon een lange tijd niet doorgaan, omdat de twee partijen geen goedkeuring hadden gekregen door de verschillende keuringsinstanties in de Europese Unie en de Verenigde Staten. Die instanties checken of de overname niet zorgt voor oneerlijke concurrentie in de branche. Recent liet de Europese Commissie weten geen bezwaar te maken tegen de overname.
Door de overname zal Amazon het aanbod van streamingdienst Amazon Prime Video flink laten groeien. MGM bestaat namelijk al bijna een eeuw lang en heeft in die tijd een flinke collectie aan klassiekers opgebouwd, met onder andere James Bond, Rocky, Silence of the Lambs en The Magnificent Seven. Hoewel van de collectie daadwerkelijk op de streamingdienst terecht zal komen, dat is niet bekend.
Bij Amazon en MGM kijken ze ernaar uit om samen te gaan werken aan nieuwe projecten. Dat laat Chris Brearton, de COO van MGM, weten in een verklaring.

Veel concurrentie voor Amazon Prime Video

Amazon kan het nieuwe aanbod ondertussen goed gebruiken. De streamingdienst heeft de laatste tijd namelijk veel concurrentie erbij gekregen. Zo is HBO gekomen met haar eigen dienst, die recent ook in Nederland is gelanceerd, evenals NBC met Peacock en CBS met Paramount+. Daarnaast blijven Netflix en Disney+ ook grote concurrenten van Amazon, waardoor het streaminglandschap in korte tijd erg druk is geworden.

Populair Nieuws