De beste nieuwe LEGO sets van oktober 2023

Article
dinsdag, 10 oktober 2023 om 15:00
Het najaar is een populaire tijd om nieuwe producten op de markt te brengen. Het is bijvoorbeeld vaak druk met nieuwe games. Maar LEGO doet het in oktober 2023 rustig aan. De beste sets van deze maand hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Mini Disney Palace of Agrabah

In de jaren 90 had Disney de ene hit na de andere. Aladdin is één van die hits en de film is nog altijd geliefd. Speciaal voor de grootste fans van de film komt LEGO nu met een leuke set.
De set beeldt het paleis van Agrabah uit. Het model heeft geen bijzonder grote schaal, maar kent toch de nodige details. Daarbij springt bijvoorbeeld in het oog dat er een vliegend tapijt geparkeerd is onder het balkon van prinses Jasmine. Voor fans van de film is het een leuk model om op de plank te hebben.
lego alpine lodgef1696345004

Alpine Lodge

Het is misschien nog geen Kerst, maar kerstproducten moeten natuurlijk goed van tevoren beschikbaar zijn. Vandaar dat er nu al LEGO-sets in de winkel liggen voor de kerst. Het pronkstuk is deze skihut.
De wintersfeer zit er goed in met een besneeuwd dak en een bevroren vijver om op te schaatsen. LEGO maakt al langer Kerstdorp-achtige gebouwen en dit is weer een mooie toevoeging aan je dorp. Uiteraard kan het ook een mooi begin zijn van een collectie.
lego wish asha cottagef1696344921

Asha’s Cottage

Over iets meer dan een maand verschijnt alweer de 68e film van Walt Disney Animation Studios. Het is een bijzonder jaar voor Disney, want het bedrijf wordt 100 jaar oud. Om dat een beetje te vieren combineert de film Wish moderne computeranimatie met de look van klassieke Disney-films.
LEGO brengt alvast wat sets uit op basis van de film. Het huisje waar hoofdpersoon Asha woont springt er meteen uit als een aantrekkelijke set. Je zou ook kunnen gaan voor het paleis van Koning Magnifico, maar we kunnen ons zo voorstellen dat dat een aardige uitgave is als je nog niet weet of Wish ook daadwerkelijk een leuke film is.
lego viking villagef1696344856

Viking Village

In oktober is het ook weer tijd voor een nieuwe LEGO Ideas set. LEGO moedigt het altijd al aan dat je ook zelf kijkt wat je zoal kan met een bak steentjes. Wie trots is op een bouwwerk kan het indienen als idee voor een set en wie weet wordt het dan gemaakt.
De nieuwe Ideas-set van oktober 2023 is een Vikingdorp. De cultuur van de Vikingen bestaat natuurlijk niet meer zoals hij er ooit was, maar er is nog aardig wat over bekend en hij spreekt tot de verbeelding. Deze LEGO-set is een aanwinst voor iedereen die van Vikingen houdt en zal waarschijnlijk ook niet verkeerd staan naast bijvoorbeeld de Middeleeuse smid, als je die hebt.
lego ucs venator star destroyerf1694525243

Venator-Class Republic Attack Cruiser

Oktober is ook meestal de maand waarin LEGO de grootste Star Wars set van het jaar onthuld. Dit jaar is de grote Ultimate Collector Series-set een traktatie voor fans van de Prequel-trilogie en The Clone Wars. Het gaat namelijk om een Venator Star Destroyer, voorloper van de iconische Imperial Star Destroyer.
De set telt ruim meer dan 5000 steentjes dus je bent er wel even mee zoet. Dat kan een grote reden zijn om de set in huis te halen voor de donkere dagen. Een andere reden is dat de Venator nog maar zeer zelden in LEGO is uitgevoerd. Een speelset uit 2009 is de enige andere, dus het detail van de UCS-versie is ongekend voor dit schip.

Populair Nieuws

Laatste Reacties