Alec Baldwin opnieuw aangeklaagd wegens schietincident Rust

News
woensdag, 16 februari 2022 om 19:00
Acteur Alec Baldwin is wederom aangeklaagd wegens het schietincident op de filmset van Rust, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Haar nabestaanden dagen de acteur en de betrokken producenten voor de rechter. Zo meldt NOS.
Dit is nu de derde keer in totaal dat Baldwin wordt aangeklaagd met betrekking tot dit incident. In november klaagden lichttechnicus Serge Svetnoy en scriptsupervisor Mamie Mitchell de acteur ook al aan. De nabestaanden van de overleden cameravrouw houden naast Baldwin ook de filmproducenten verantwoordelijk voor het negeren van de veiligheidsvoorschriften op de set.
De aanklacht is ingediend namens Hutchins’ man en negenjarige zoon, aldus de advocaat van de familie Brian Panish. Zij beweren dat kostenbesparingen en het roekeloze gedrag van Baldwin en anderen op de set hebben geleid tot ‘de zinloze en tragische dood van Hutchins’. Zo zou de acteur volgens hen hebben geweigerd om te oefenen voor het type schot dat hij moest lossen.
Baldwin ontkende destijds al de trekker te hebben overgehaald. In een emotioneel interview met ABC News vertelt hij geen idee te hebben hoe een echte kogel op de set terecht was gekomen. Ook nu ontkent zijn advocaat de aantijgingen. ‘’Iedere claim dat Alec roekeloos was, is volledig onjuist.’’

Wat is er gebeurd op de set van Rust?

Tijdens de opnames van de western Rust vuurde Baldwin een geladen pistool af, waarbij de 42-jarige Hutchins om het leven kwam en een 48-jarige regisseur gewond raakte. Baldwin ontkent dus de trekker te hebben overgehaald, maar meerdere verklaringen spreken dit tegen. Het onderzoek naar wat er precies op de set heeft plaatsgevonden loopt nog.

Populair Nieuws