Alan Wake 2 releasedatum gepaard met teleurstelling

News
donderdag, 25 mei 2023 om 13:30
alan wake 2f1684755948
Een vervolg op Alan Wake is al jaren geleden aangekondigd, maar het heeft een tijd op zich laten wachten. In de afgelopen PlayStation Showcase was er eindelijk goed nieuws voor fans. Helaas gaat het ook gepaard met een teleurstelling.
Later dit jaar verschijnt eindelijk Alan Wake 2, dertien jaar na het origineel. In de PlayStation Showcase van gisteravond is aangekondigd dat de game in oktober uitkomt, zoals ook de stemacteur achter Alan Wake onlangs al liet glippen. Om precies te zijn verschijnt de game op 17 oktober.
Wie groot fan is van de originele game hoopt de nieuwe game misschien fysiek in huis te halen, maar wat dat betreft heeft Remedy Entertainment een teleurstellende mededeling. Er verschijnt namelijk geen fysieke versie van Alan Wake 2. Daar heeft de studio verschillende redenen voor.

Waarom verschijnt Alan Wake 2 niet fysiek?

Ten eerste gaan steeds meer gamers toch al over op een volledig digitale collectie en is het niet meer ongebruikelijk om games alleen digitaal uit te brengen. Het helpt bovendien om de prijs op 59,99 euro op console en 49,99 op PC te houden, ook niet onwelkom nu games steeds vaker 70 euro of meer kosten. Bovendien wilde Remedy geen disc-versie leveren waarvoor alsnog een download nodig is.
Deze argumenten zijn niet onredelijk, maar zullen voor veel mensen toch teleurstellend zijn. Fysieke versies van games hebben ook de nodige voordelen. Je kunt ze bijvoorbeeld doorverkopen als je ze niet meer wil spelen. Vaak zijn fysieke uitgaves ook praktischer voor mensen met een slechte internetverbinding en daarnaast kunnen ze waardevol zijn om games te archiveren.