Ahsoka-maker Dave Filoni krijgt sleutelrol in het Star Wars-universum

News
woensdag, 22 november 2023 om 11:00
Dave Filoni is verantwoordelijk geweest voor meerdere Star Wars-series, waaronder The Clone Wars en Ahsoka. Filoni krijgt nu een nog grotere sleutelrol voor de franchise.
George Lucas is uiteraard onlosmakelijk verbonden aan het Star Wars-universum, als de bedenker van de hele reeks. Maar als het aankomt op de series die zich afspelen in het universum, dan kan Dave Filoni gezien worden als de drijvende kracht. Als producent, schrijver, regisseur en showrunner is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor The Mandalorian, Ahsoka, The Book of Boba Fett, The Clone Wars, Rebels en The Bad Batch.
Filoni is nu beloond voor het succes van de meeste van die series. De creatieveling heeft namelijk een promotie gekregen tot Chief Creative Officer bij Lucasfilm. Dat heeft Filoni zelf onthuld in een interview met Vanity Fair.
Als Chief Creative Officer zal Filoni voortaan meer direct samenwerken met Kathleen Kennedy en Carrie Beck, de Head of Development bij Lucasfilm. Daardoor zal Filoni ook aan de basis staan bij Star Wars-projecten.

“Nu ben ik wat men noemt Chief Creative Officer van Lucasfilm. In het verleden zag ik veel projecten waar ik bij betrokken werd pas nadat ze al ver ontwikkeld waren. In deze nieuwe rol ben ik op de hoogte van alles wat er gaande is. Als we plannen maken voor de toekomst van wat we nu doen, ben ik betrokken bij de beginfase.”

Hulp bij Star Wars-films

Door zijn nieuwe rol zal Filoni niet alleen betrokken zijn bij de ontwikkeling van series, maar ook nieuwe Star Wars-films. Daar lijkt het bedrijf ook wat hulp bij te kunnen gebruiken. Veel Star Wars-films die zijn aangekondigd bevinden zich momenteel in limbo of zijn alweer geannuleerd door Lucasfilm en Disney. Zo gaat onder andere de Star Wars-film van Kevin Feige niet meer door.