Marvel-ster zal Donald Trump spelen in komende film

News
donderdag, 30 november 2023 om 13:30
Sebastian Stan, de Winter Soldier uit het Marvel Cinematic Universe, gaat een heel andere rol op zich nemen. Hij speelt binnenkort namelijk als de jonge Donald Trump in de film The Apprentice.
Geregisseerd door de Iraanse regisseur Ali Abbasi, die eerder indruk maakte met The Last of Us en Holy Spider, speelt het verhaal van The Apprentice zich af in het New York van de jaren '70 en '80. Daar zien we Trump, gespeeld door Stan, met zijn mentor Roy Cohn aan zijn zijde terwijl hij zijn vastgoedrijk imperium bouwt. Jeremy Strong en Maria Bakalova voegen zich bij de cast als de sidecharacters Cohn en Ivana Trump.
Stan, bekend als Bucky Barnes, heeft al zeven MCU films op zijn naam staan, plus de Disney+ MCU-show The Falcon and the Winter Soldier. Hij liet zijn veelzijdigheid zien met een Emmy-nominatie in 2022 voor zijn rol in de Hulu-miniserie Pam & Tommy. Stan is inmiddels een erg gerespecteerd figuur in de wereld van Hollywood.

Uitdagende rollen voor Stan

De keuze voor Stan als Trump in een tijd vol controversies rond de voormalige president is helemaal weggelegd voor de acteur gezien zijn voorliefde voor uitdagende rollen. Zo laat hij als The Winter Soldier verschillende kanten van het personage zien. Stan schitterde ook in andere opvallende rollen, zoals een ontvoerder van vrouwen in de horrorfilm Fresh (2022) en de rollen van Tommy Lee en Jeff Gillooly in respectievelijk Pam & Tommy en I, Tonya.
The Apprentice is een grote vervolgstap in Stans carrière, en de film is momenteel in productie.