Squid Game-bedenker houdt niks over aan zijn hitserie

News
donderdag, 29 juni 2023 om 13:30
squidgame unit 106 35480 1f1633513695
Het eerste seizoen van Squid Game was een enorme hit op Netflix en zorgde voor honderden miljoenen meer waarde. Maar bedenker Hwang Dong-hyuk houdt er ondertussen niks aan over.
Normaal is het voor Aziatische series vrij lastig om internationaal door te breken, laat staan de manier waarop Squid Game dat deed in 2021. De serie was een enorme hit voor Netflix dat jaar en uit een publicatie van de Los Angeles Times blijkt nu dat de waarde van Netflix daardoor steeg met 900 miljoen dollar.
Je zou denken dat bedenker Hwang Dong-hyuk daardoor ook is binnengelopen, maar eerder heeft de Koreaan aangegeven dat hij niet rijk is geworden met Squid Game. Nu blijkt dat hij er nagenoeg helemaal niets aan overhoudt.
Toen Netflix de deal sloot met Hwang om Squid Game te maken, moest de bedenker alle intellectuele rechten afstaan. Dat betekent dat Netflix nu alle rechten van Squid Game in handen heeft en dat Hwang ook geen royalties krijgt voor de show.

Hwang is niet de enige

De reden dat de schrijver heeft besloten om alle rechten over te dragen, is omdat hij te ijverig was om zijn show te laten maken. Hwang was op het moment dat Netflix aanklopte bijna platzak, leefde bij zijn moeder en oma en moest zelfs zijn laptop verkopen.
De Squid Game-bedenker is daarin niet de enige. De Los Angeles Times heeft gesproken met meer Koreaanse schrijvers die zich uitgebuit voelen door Netflix. Eén van hen was eerst enthousiast dat de wereld zijn show kon zien, maar heeft er nu veel spijt van, omdat hij er zelf niks aan overhoudt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties