Gloednieuwe Switch game nu gratis te spelen

News
donderdag, 29 juni 2023 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Je kunt niet van elke game meteen weten of je hem leuk vindt of niet. Het is dan ook handig als je af en toe iets kan uitproberen zonder het te kopen. Dat kan nu bijvoorbeeld met een gloednieuwe Switch game.
Het was eigenlijk best snel na de release van Pikmin 3 dat Shigeru Miyamoto liet vallen dat er een Pikmin 4 zou komen. Om de één of andere reden heeft het daarna nog tien jaar geduurd, maar nu staat de game dan toch voor de deur. Mocht je nog niet weten of de game iets voor jou is, dan kun je hem nu gratis spelen.

Gratis Pikmin 4 demo nu te downloaden

Je kunt nu namelijk een gratis demo van Pikmin 4 downloaden in de Nintendo eShop. In deze demo kun je drie modi spelen, namelijk het verhaal, co-op en Dandori Battle. Je kunt je progressie meenemen naar de volledige game, als de demo je bevalt.
Erg veel progressie zal dat niet zijn: de demo eindigt wanneer je 1500 eenheden “Sparklium” hebt verzameld en vervolgens de in-game dag afsluit. In ieder geval heb je dan een idee van de game. Mocht je allang fan zijn, dan is er alsnog een reden om de demo te spelen, want je krijgt ook speciale beloningen in de mobile game Pikmin Bloom als je de demo hebt gespeeld.
Pikmin 4 verschijnt over een paar weken, op 21 juli. In de tussentijd kun je bijna elke andere game in de reeks ook spelen op de Switch. Pikmin 3 Deluxe is al een tijdje beschikbaar voor de console en tijdens de Nintendo Direct van vorige week werden ook remasters van Pikmin 1 en 2 onthuld, die nu al in de eShop beschikbaar is (een fysieke uitgave komt later).