PlayStation moet verplicht exclusiviteitsdeals openbaar maken

News
donderdag, 02 maart 2023 om 15:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De aanklacht van de FTC aan het adres van Microsoft is niet zo gelopen als Sony graag had gewild. Alle PlayStation exclusiviteitsdeals van de afgelopen jaren moeten nu namelijk verplicht openbaar worden gemaakt.
Sony doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de overname van Activision Blizzard niet doorgaat, zodat de Call of Duty-franchise niet in de handen komt te vallen van Microsoft. De Japanse uitgever zal waarschijnlijk dan ook een klein feestje hebben gevierd toen de FTC een rechtszaak begon tegen Microsoft om de overname te blokkeren.
Die blijdschap is nu alleen wel gezakt. In januari heeft Microsoft namelijk Sony gedagvaardt in de zaak. De Amerikaanse uitgever wil namelijk de details weten van alle exclusiviteitsdeals rondom PlayStation sinds 1 januari 2012. Sony heeft geprobeerd om het verzoek tegen te houden, maar dat is niet gelukt.

FTC stelt Microsoft in het gelijk

De FTC heeft nu namelijk besloten dat Sony verplicht de PlayStation exclusiviteitsdeals openbaar moet maken in de rechtszaak. Dat meldt VGC. Er is alleen wel een aanpassing gemaakt. In plaats van alle deals sinds 2012, hoeft Sony nu alleen de deals die gemaakt zijn sinds 1 januari 2019 te openbaren. Maar dat houdt ook in dat het gaat om deals die mogelijk nu nog helemaal niet bekend zijn.
Het is een flinke klap voor Sony, ook omdat het veel tijd gaat kosten. Eén van de argumenten die de uitgever gebruikte om het verzoek tegen te gaan, was de hoeveelheid werk die het kost om alle papieren boven te tafel te krijgen. Volgens Sony moest er los worden gekeken naar ‘meer dan 150.000 contracten’.

Populair Nieuws