Xbox Series console verslaat PS5 met verkopen in Japan

News
vrijdag, 20 mei 2022 om 12:30
xbox series s 1f1605170067
Het is geen geheim dat Xbox niet bepaald populair is in Japan. Toch is opvallend genoeg de Xbox Series S nu zelfs vaker verkocht dan de PS5 in het land van de Rijzende Zon.
Famitsu publiceert elke week de verkoopcijfers van de verschillende consoles in Japan. De cijfers van 9 tot en met 25 mei laten een opvallende winst zien voor Microsoft, zo valt te lezen op ResetEra.
Waar de PS5 in totaal slechts 2693 keer in de week is verkocht - 2240 edities met disc tray en 453 exemplaren zonder - gaat de Xbox Series S daar flink overheen met 6120 verkochte consoles. Dat is ook een stuk meer dan de grote broer, want de Xbox Series X is de afgelopen week maar 105 keer verkocht. De verkoopcijfers zijn tekenend voor de tekorten van de PlayStation 5, want de consoles van PlayStation zijn normaliter niet aan te slepen in Japan.
De fabrikant die Sony en Microsoft met overmacht verslaat is Nintendo. Ondanks dat de Nintendo Switch namelijk alweer vijf jaar oud is, blijft de console als warme broodjes over de toonbank gaan. Afgelopen week werd de Nintendo Switch OLED 35.868 keer verkocht, de normale Switch 20.443 keer en van de Nintendo Switch Lite werden er 9011 exemplaren verkocht. Daarmee komen de sales van de Switch op 65.322 te liggen over één week in Japan.

Switch domineert software verkopen

Ook op het gebied van de verkochte games kent Nintendo geen gelijke. De hele top tien van verkochte games tussen 9 en 15 mei bestaat namelijk uit titels voor de Nintendo Switch. De lijst wordt met afstand aangevoerd door Nintendo Switch Sports, dat recent is gelanceerd en nu al met korting te halen is. De sportgame wordt gevolgd door Kirby and the Forgotten Land en Mario Kart 8 Deluxe.