Activision Blizzard overname laat nog even op zich wachten

News
dinsdag, 18 juli 2023 om 13:30
activision blizzard rechtszaakf1675693351
De verwachting was dat deze week de overname van Activision Blizzard voltooid zou worden. Maar de onderhandelingen tussen Microsoft en de CMA zijn nu met maximaal twee maanden uitgesteld.
Sinds de winst van Microsoft tegen de FTC is de overname van Activision Blizzard is een stroomversnelling geraakt. De FTC wil nog wel in hoger beroep gaan, maar een pauze op de overname - totdat het hoger beroep gestart kan worden - is afgewezen door de rechter. Het enige obstakel was nog de CMA, maar die instantie wilde direct om tafel met Microsoft.
De verwachting was dan ook dat de overname begin deze week beklonken zou worden, nadat de onderhandelingen tussen Microsoft en de CMA klaar waren. Maar het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat de overname voltooid is.
Een rechter voor de Competition Appeal Tribunal, het orgaan waar Microsoft protest heeft ingediend tegen de blokkade van de CMA, heeft namelijk de startdatum van de zaak uitgesteld met twee maanden. Dat biedt Microsoft en de CMA meer tijd om met elkaar te praten voor een oplossing. Een woordvoerder van Microsoft laat aan IGN weten blij te zijn met de uitspraak.

“We zijn dankbaar dat het Britse Competition Appeal Tribunal voorwaardelijk heeft ingestemd met het opschorten van de formele beroepsprocedure, afhankelijk van aanvullende informatie. Zoals we al eerder hebben gezegd, bekijken we hoe de transactie kan worden aangepast om de bezwaren van de CMA weg te nemen. Microsoft en Activision Blizzard zijn met de CMA overeengekomen dat dit in het belang is van een snelle oplossing.”

Wat betekent het uitstel van de overname?

Door het uitstel van de procedure zullen Microsoft en Activision Blizzard wel overeen moeten komen tot een nieuwe deal. De deadline voor het sluiten van de overname staat namelijk voor 18 juli, die later vandaag verstrijkt. Aangezien beide partijen nog graag de deal willen sluiten, zal dat alleen geen probleem zijn.
Daarnaast is er ook nog het hoger beroep van de FTC. Microsoft zal waarschijnlijk de overname willen voltooien, voordat de uitgever weer in de rechtbank moet verschijnen tegen de Amerikaanse waakhond.

Populair Nieuws