Activision Blizzard opnieuw aangeklaagd wegens seksisme

News
vrijdag, 25 maart 2022 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
Het is de laatste tijd zeldzaam om nog iets goeds te horen over Activision Blizzard. Er is bij het bedrijf sprake van een slechte werkcultuur, waarin met name seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwen veel voorkomt. Nu is het bedrijf opnieuw aangeklaagd wegens seksisme op de werkvloer.
Bloomberg meldt dat Activision Blizzard wederom is aangeklaagd. Een huidige werknemer ervaart al sinds haar eerste dag wijdverspreid seksisme. Ook zou zij negatieve gevolgen hebben ondervonden na zich te hebben uitgesproken over dat seksisme.
Al op haar eerste dag bij het bedrijf zou de werknemer onder druk gezet zijn om tijdens een ‘ontgroeningslunch’ shots te nemen en haar collega’s een ‘beschamend geheim’ te vertellen. Daarna zou ze nog geregeld onder druk aan verschillende activiteiten hebben meegedaan die seksueel getint waren. Wanneer ze daarover klaagde kreeg ze te horen dat haar leidinggevenden gewoon ‘vriendelijk’ deden.
Bij pogingen om op een andere positie aangenomen te worden werd ze vaak tegengewerkt. Pas nadat ze een brief had gestuurd aan toenmalig Blizzard-baas J. Allen Brack kon ze een andere positie krijgen. Die had alleen minder status en een lager salaris.

Zoveelste aanklacht tegen Activision Blizzard

Het is zeker niet de eerste keer dat Activision Blizzard om een dergelijke kwestie wordt aangeklaagd. In de huidige aanklacht staat te lezen dat er onder het bewind van CEO Bobby Kotick zeker 700 gevallen van seksisme en discriminatie gemeld zijn. Op het moment loopt er bijvoorbeeld ook een aanklacht om de zelfmoord van een werknemer die ook verband houdt met een seksueel vergrijp.
Microsoft is van plan om Activision Blizzard over te nemen. De hoop is dat er met die overname schoon schip gemaakt wordt. Microsoft houdt het leiderschap van het bedrijf bijvoorbeeld scherp in de gaten om na de overname de juiste mensen aan de top te kunnen hebben.

Populair Nieuws