Activision Blizzard aangeklaagd wegens zelfmoord medewerker

News
maandag, 07 maart 2022 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
De familie van de Activision Blizzard-medewerker Kerri Moynihan, die in 2017 zelfmoord pleegde, klaagt het bedrijf nu aan voor dood door schuld, aldus The Washington Post. De aanklacht stelt dat seksuele intimidatie bij het bedrijf een grote rol heeft gespeeld in de dood van Moynihan.
Kerri Moynihan werkte als financieel manager bij Activision Blizzard, tot ze tijdens een bedrijfsuitje dood gevonden werd in haar hotelkamer. De ouders van Moynihan stellen het bedrijf aansprakelijk voor het niet voorkomen van de intimidatie die tot haar zelfmoord heeft geleid. De rechtszaak verwijst naar de vermeende ‘vijandige, intimiderende, aanstootgevende en beledigende’ werkplek van Activision Blizzard.
De dood van Moynihan werd ook aangehaald in een eerdere rechtszaak aangespannen door de staat Californië, hoewel ze niet bij naam werd genoemd. Volgens deze zaak was een vrouwelijke werknemer door zelfmoord om het leven gekomen tijdens een bedrijfsuitje ‘vanwege een seksuele relatie die ze had gehad met haar mannelijke supervisor’. Ook vóór de reis zou Moynihan te maken hebben gehad met seksuele intimidatie op de werkvloer, waaronder een incident waarbij foto’s van haar geslachtsdeel werden rondgedeeld op een bedrijfsfeest. Activision noemde de beschuldigingen destijds ‘vervormd en in veel gevallen vals’.

Activision Blizzard werkte onderzoek tegen

De huidige rechtszaak noemt Greg Restituito als de supervisor en beweert dat hij tegen rechercheurs heeft gelogen over het hebben van een seksuele relatie met Moynihan. Volgens de rechtszaak weigerde Activision Blizzard om de door het bedrijf verstrekte laptop van Moynihan aan de politie te geven. Ook weigerde het bedrijf de politie toegang tot Restituito’s werktelefoon, omdat deze al leeg geveegd zou zijn. Restituito werkte van mei 2016 tot mei 2017 voor Activision Blizzard.
Een vertegenwoordiger van het bedrijf zei ‘geraakt te zijn door het tragisch overleiden van mevrouw Moynihan’. Het bedrijf verklaarde: "Ze was een geliefd medewerker van het bedrijf. We zullen de klacht via juridische procedure behandelen. Uit respect voor de familie hebben we verder geen commentaar."

Populair Nieuws