Duizend Activision Blizzard medewerkers steunen rechtszaak

News
dinsdag, 27 juli 2021 om 14:00
xgn google image
Een reusachtig aantal (oud-)medewerkers van Activision Blizzard hebben gezamenlijk een brief ondertekent waarin ze de rechtszaak die de staat Californië heeft aangespannen tegen Activision Blizzard steunen. In de rechtszaak staat discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer centraal. Ook wordt de reactie van de uitgever veroordeeld door de medewerkers.
Zo meldt Bloombergs Jason Schreier die de brief heeft ingezien. In totaal hebben bijna 1000 huidige en voormalige werknemers van het bedrijf de brief ondertekend. In de brief maken de werknemers duidelijk dat ze de manier waarop Activision Blizzard met de situatie omgaat "weerzinwekkend en beledigend" is. De brief werd maandag binnen het bedrijf rondgestuurd.
Vorige week kwam aan het licht dat bij de uitgever achter World of Warcraft en Call of Duty flink wat misstanden op de werkvloer zijn. Een aanklacht tegen het bedrijf werd ingediend door de staat Californië waarin Activision Blizzard werd beschuldigd van seksuele discriminatie, aanranding en vergelding. Als reactie liet Activision Blizzard weten dat de aanklacht niet klopte en uit het verband getrokken werd. Frances Townsend, een topman bij Activision, stuurde vervolgens intern een mail rond waarin hij de claims voor de rechtszaak beschreef als "feitelijk incorrect, oud en uit het verband getrokken".
blizzard stopt windows xp en vista ondersteuning 106551
Toch stellen veel huidige en voormalige werknemers van het bedrijf, het leeuwendeel uit de tak van Blizzard Entertainment, via sociale media dat ze de rechtszaak steunen. Tevens deden velen het boekje open over hun eigen ervaringen rondom discriminatie binnen het bedrijf.
De brief die binnen het bedrijf circuleert stelt onder andere het volgende:

"De bazen binnen het bedrijf claimen dat er actie ondernomen wordt om ons te beschermen, maar met oog op de aanstaande rechtszaak -en het verontrustende officiële bericht dat volgde- vertrouwen we niet langer dat onze leiders de veiligheid van de werknemers op de eerste plek zetten. Stellen dat dit een ongegronder en onverantwoordelijke aanklacht is, terwijl zoveel huidige en voormalige werknemers zich uitspreken over hun eigen ervaringen omtrent aanranding en misbruik, is simpelweg onacceptabel."