Oud-Blizzard baas 'schaamt zich' voor misstanden bij de uitgever

News
maandag, 26 juli 2021 om 9:25
world of warcraft bfaf1584460406
Vorige week is de staat van Californië met een enorme aanklacht gekomen aan het adres van Activision Blizzard. De voormalige baas bij Blizzard, Mike Morhaime, schaamt zich voor de misstanden.
Na een onderzoek van twee jaar blijkt dat de werksfeer bij Activision Blizzard allesbehalve goed is. Bij de uitgever is namelijk sprake van seksuele intimidatie, machtsmisbruik en een ‘corpsballen-cultuur’. Het heeft zelfs geleid tot zelfmoord, nadat een leidinggevende naaktfoto’s van één van de vrouwelijke werknemers liet zien tijdens een bedrijfsfeestje.
Vanuit de hele industrie wordt er verontwaardigd reageert op de aantijgingen aan het adres van Activision Blizzard. Zo zijn er veel World of Warcraft-spelers gaan protesteren en hebben ze hun abonnement opgezegd. Ook de voormalige president bij Blizzard, Mike Morhaime, heeft nu gereageerd op de aanklacht.

Wist de Blizzard baas van de misstanden?

Ondanks dat Morhaime naar eigen zeggen een veilige werkomgeving heeft geprobeerd te creëren, lijkt dat dus niet gelukt, omdat de aantijgingen teruglopen naar zelfs tien jaar geleden. Morhaime was president bij Blizzard tot 2018, toen hij zelf besloot om te vertrekken bij de uitgever.
Eén van de huidige werknemers bij Blizzard, Josh Allen, noemt de spijtbetuiging van Morhaime dan ook ‘bullshit’. Volgens Allen wist de voormalig president van de uitgever wel degelijk van de misstanden, maar deed hij er niks tegen. Ook stelt Allen dat het huidige leiderschap bij Activision Blizzard er op dat gebied er ook een potje van maakt.