Oscar-winnaar maakt remake klassieke monsterfilm

News
donderdag, 05 januari 2023 om 23:00
werewolf by nightf1672935822
Soms raken films enigszins in de vergetelheid, maar dat wil niet zeggen dat er niet iets te beleven valt. In dat geval kan een remake wonderen doen. Een klassieke monsterfilm krijgt nu een remake van een Oscar-winnende regisseur.
Die Oscar is alleen niet uitgedeeld voor regie, maar voor muziek. De bewuste regisseur is namelijk Michael Giacchino, die een aanzienlijk groter oeuvre heeft als filmcomponist dan als regisseur. Je kunt zijn muziek horen in onder andere The Incredibles, Up, Rogue One: A Star Wars Story, en verschillende Marvel- en Mission: Impossible-films.
Maar helemaal onervaren als regisseur is Giacchino niet. Zijn bekendste klus als regisseur is Werewolf by Night, een MCU special in de stijl van oude horror-films. Ook voor zijn nieuwe film put hij uit Hollywood-klassiekers, want hij maakt een remake van de monsterfilm Them!

Waar gaat Michael Giacchino’s Them! over?

In Them! wordt er een nest enorme mieren ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico. Deze mieren zijn zo groot geworden door radioactieve straling en eten mensen. Giacchino vertelt dat het verhaal voor hem gaat over angst voor een ‘Ander’ die mensen niet willen accepteren of niet kunnen begrijpen. Zijn hedendaagse versie gaat daarom niet over straling, maar over immigratie.
Giacchino hoop snel aan de slag te kunnen met de film en zoekt momenteel een schrijver. Hij is van plan om zelf de muziek voor de film te verzorgen. Dat deed hij ook bij al zijn eerderer regie-projecten.