Aantal Netflix-abonnees neemt weer enorm toe

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 11:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Toen Netflix aankondigde iets te gaan doen tegen het delen van accounts riepen veel mensen klaar te zijn met de streamingdienst. Maar de realiteit is dat het aantal abonnees juist groeit. In het afgelopen kwartaal was de steiging zelfs bijzonder groot.
Netflix heeft dit jaar gaandeweg een plan uitgerold om het delen van wachtwoorden tegen te gaan, waarbij klanten die hun account willen delen met iemand buiten het eigen huishouden een extra premie moeten betalen. In Nederland ging de maatregel in mei in. Al snel bleek dat het een effectieve maatregel was: het aantal abonnees groeide en er waren maar weinig protestopzeggingen.
Ook in het afgelopen kwartaal zijn er veel abonnees bijgekomen, zo’n 8,8 miljoen zelfs. Dat is bijna net zoveel als in heel 2022 en de verwachting is dat Netflix in fiscaal jaar 2023 er 20 miljoen nieuwe abonnees bij krijgt. De stijging van het afgelopen kwartaal is de grootste sinds de coronalockdowns.
De omzet die Netflix draait is ook gestegen. In het afgelopen kwartaal werd er 8,5 miljard dollar aan omzet gedraaid, 8 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarvan is zo’n 1,7 miljard winst.

Netflix gooit prijzen weer omhoog

Wat alle nieuw verworven abonnees betalen gaat overigens weer eens omhoog. In de VS is een prijsverhoging van 2 tot 3 dollar doorgevoerd, afhankelijk van het abonnement. Ook in enkele Europese landen wordt die verhoging binnenkort doorgevoerd, maar Nederland blijft voor nu nog gespaard.

Populair Nieuws