Live-action film van populaire franchise geannuleerd door Netflix

News
woensdag, 19 juli 2023 om 12:00
netflix 5432181 1280f1650986205
De live-action film van de populaire franchise He-Man gaat toch niet door. De film is geannuleerd door Netflix, ondanks dat er al vele miljoenen in het project zijn gepompt.
De live-action verfilming van He-Man: Masters of the Universe is volgens bronnen van Variety niet meer in leven. De makers proberen de film al een lange tijd werkelijkheid te maken, maar Netflix heeft zich nu teruggetrokken uit het project, ondanks dat er al 30 miljoen dollar is geïnvesteerd. Onder andere voor ontwikkelingskosten en het vasthouden van talent voor de film.
De streamingdienst zou zich dan ook zorgen hebben gemaakt over het budget voor de film. Initieel zou het project 200 miljoen dollar kosten, maar na de daling van de beurswaarde van Netflix, wilde de streamingdienst niet meer dan 150 miljoen dollar betalen.
Een woordvoerder van Mattel, dat de eigenaar is van de He-Man rechten, bevestigt dat Netflix niet meer bij het project betrokken is.

Veel pogingen, weinig succes

Er wordt al sinds 2007 geprobeerd om een live-action He-Man: Masters of the Universe film te maken. Sindsdien zijn er grote studio’s en namen voorbij gekomen, die bij het project betrokken zijn geweest. Eerder hebben Warner Bros. en Sony Pictures al geprobeerd om de film te maken.
Bij Netflix leek het project op de rails te staan. Zo was acteur Kyle Allen vastgelegd om He-Man te gaan spelen en het duo Adam en Aaron Nee (The Lost City) was ingehuurd om de regie op zich te nemen. Het is nog onduidelijk of er nu gezocht wordt naar een andere partij om de He-Man film te maken.