De beste laptops in de eerste helft van 2023

Article
maandag, 31 juli 2023 om 14:00
Is jouw laptop aan het eind van zijn latijn, maar heb je geen idee wat een goede vervanging zou zijn? Wij hebben de beste laptops tot nu toe voor je op een rijtje gezet.
Bovenaan ons lijstje hebben we de Apple MacBook Air (2022). Deze laptop is door zijn lichte en dunne ontwerp makkelijk mee te nemen én door de M2-chip ook nog eens erg krachtig en snel. Daarnaast gaat de batterij tussen de 16 en 18 uur mee, waardoor je de werk- of schooldag en zelfs lange vluchten makkelijk mee doorkomt.
Heb je een nóg krachtigere en snellere laptop nodig, omdat je bijvoorbeeld veel grafisch werk verricht? Dan kun je beter voor de MacBook Pro (2023) gaan. Deze laptop heeft namelijk een kleurnauwkeurig scherm, de verwerkingskracht om met 4K-beeldmateriaal te werken en gaat meer dan 20 uur mee. De MacBook Pro heeft wel een veel hoger prijskaartje, dus denk er goed over na of de MacBook Air niet al genoeg voor je is.
Voor wie op zoek is naar een goede budgetlaptop is de Acer Swift 3 geschikt. Qua prestatie komt de laptop niet in de buurt van de bovengenoemde MacBooks, maar met zo’n laag prijskaartje is dat te verwachten. Dat gezegd hebbende doet de laptop zijn werk prima. Met zo’n 12 uur batterij kom je ook met de Acer Swift 3 de werk- of schooldag door.

De beste gaming laptops

Heb je niet alleen een laptop nodig voor werk of studie, maar wil je er ook uren op gamen? Dan is de Lenovo Legion 5 een goede optie. Op deze laptop kun je namelijk makkelijk games als Call of Duty en Far Cry 6 spelen, maar ook zware programma’s zoals Photoshop of Adobe Premiere Pro draaien.
Heb je meer geld over voor een gaminglaptop, dan raden we de MSI Raider GE68HX aan. Deze laptop kreeg van ons een 8.5. In onze review schreven we het volgende: ‘’Al met al is de MSI Raider GE68HX 13VG-014NL (het model dat wij onder de loep namen) een krachtpatser van formaat. Met de nieuwste videokaart van Nvidia en een krachtige i7-processor onder de kap is dit een laptop waarmee je de zwaarste games met gemak kunt draaien en dat ook nog eens in stijl dankzij het toffe design waar RGB-liefhebbers al helemaal van genieten.’’
De Samsung Galaxy Book3 Ultra is de krachtigste en snelste Samsung-laptop tot nu toe, wat ook een hoge prijs betekent. Deze laptop is daarom vooral geschikt voor wie veel intens werk verricht, zoals foto- en videobewerking. Door het 3K HDR scherm zie je ook meer details en levendige kleuren. Daarnaast kun je er ook prima op gamen.