5 miljoen Death Stranding exemplaren verkocht

News
dinsdag, 27 juli 2021 om 9:00
death strandingf1593412116
Death Stranding, het meest recente geesteskind van Hideo Kojima, heeft een mijlpaal bereikt. De game is na iets minder dan twee jaar meer dan vijf miljoen keer verkocht. Zo maakt Kojima Productions tegenover Gamesindustry.biz bekend.
Jay Boor, hoofd van publicatie bij Kojima Productions, laat aan de Amerikaanse site weten dat Death Stranding het vrij goped heeft gedaan. De studio is daarnaast optimistisch dat de Death Stranding's Director Cut het in september ook goed zal doen op de PlayStation 5. De nieuwe versie van de game brengt naast visuele verbeteringen ook nieuwe features, wapens en modi met zich mee. Tevens wordt de social strand-mechanic verbeterd.
Boor: "De Director's Cut gaat tevens volledig gebruikmaken van de next-gen features van de PlayStation 5 samen met een aantal nieuwe features die we speciaal voor deze versie hebben gemaakt. We introduceren nieuwe missies, een paar verhaallijnen, meer wapens, wagens en zelfs een racingmodus."
death stranding 1
Death Stranding kwam oorspronkelijk op 8 november 2019 uit. De game kreeg op XGN een 8.5 door ondergetekende. Vooral het fantastische verhaal en de adembenemende wereld vielen goed in de smaak in combinatie met het bijzondere multiplayeraspect dat via het Social Strand System een intrede maakt. Wel zeiden we toen al dat de game niet voor iedereen zou zijn.
Inmiddels is duidelijk dat de game wel degelijk in de smaak viel bij velen. Wie de game nog niet gespeeld heeft, krijgt die kans binnenkort als nog. De game komt op 24 september namelijk opnieuw uit voor de PlayStation 5 met haar eigen Director's Cut.