3G-netwerk van KPN wordt uitgeschakeld in 2022

News
maandag, 05 juli 2021 om 17:00
smartphonef1625491127
Alhoewel het 2G-netwerk van KPN nog tot ten minste april 2025 draaiende blijft, schakelt KPN zijn 3G-netwerk in april 2022 uit. De beslissing is gemaakt wegens de uitbreiding van 5G en de vernieuwing van het 4G-netwerk.
3G is in 2003 geïntroduceerd. Toch komt er bij KPN nu een eind aan dit netwerk. Zo wordt het beroemde 3G-netwerk van het telecombedrijf in april 2022 uitgeschakeld. Dit heeft het bedrijf afgelopen vrijdag gemeld. De voornamelijke oorzaak dat dit wordt uitgeschakeld, is de uitbreiding van het recentelijk geïntroduceerde 5G-netwerk en de verbetering van het huidige 4G-netwerk. Ook vertelt het bedrijf dat steeds minder mensen 3G gebruiken doordat er steeds minder actieve toestellen met dit netwerk zijn.
Klanten van KPN die in april volgend jaar nog niet overgestapt zijn naar een 4G- of 5G-toestel, vallen automatisch terug naar het 2G-netwerk, die langer dan 3G meegaat. 2G wordt tot op de dag van vandaag nog veel gebruikt voor spraakverbindingen en -apparaten. Hierdoor gaat dit netwerk nog zo’n vier jaar mee.

Geniet van 4G en 5G ondanks uitgeschakelde 3G-netwerk van KPN in 2022

Hoewel we niet meer lang kunnen genieten van 3G bij KPN, wordt het 4G-netwerk constant verbeterd en kan je optimaal genieten van een snelle verbinding. Ook is er al een tijdje 5G te gebruiken, die komt bij de nieuwste smartphones en zelfs een nog snellere verbinding biedt dan 4G. Naast een snellere verbinding, is 5G ook minder belastend voor de accu, kan er meer data worden verstuurd en is het een stuk stabieler dan de voorgaande netwerken.
Vind jij het jammer dat 3G bij KPN uitgeschakeld wordt? Laat het weten in de reacties!